5 tips for å komme i gang med Off Page SEO

Off page SEO tar for seg alt som ikke er direkte på nettsiden din. Sosiale medier, backlinks m.m.
Off page SEO artikkel av Snille Tips

Off Page SEO er alt som skjer utenom nettsiden din som driver trafikk til siden din. Dette er ikke mulig å ha full kontroll over, men her vil jeg gå inn på hvordan du kan starte å jobbe med Off Page SEO.

1. Backlinks

En backlink er en link som peker til nettsiden din fra en annen nettside.

Jo flere backlinks du har, jo bedre. Det kan allikevel være greit å merke seg at noen backlinks er mer verdt enn andre. Kommer den fra en troverdig og autoritær kilde vil den være mer verdt.

Selger du for eksempel bildeler, vil en backlink fra Biltema være mer verdt enn en backlink fra Plantasjen.

For å skaffe deg backlinks kan du starte å bygge relasjoner til mennesker som kan gi deg gode backlinks. For å fortsette å skaffe backlinks gjelder det å produsere verdifullt innhold andre ønsker å lese og dele videre.

2. Sosiale medier

Sosiale medier har ingen direkte påvirkning på synligheten i søkemotorer som Google, men innlegg på kanaler som Facebook, Instagram eller TikTok kan være med å øke trafikken til nettsiden din og generere backlinks.

Det lønner seg å sette sammen en overordnet strategi for markedsføring i sosiale medier. Dette kan du gjøre selv eller kontakte et byrå som jobber med digital markedsføring. Ønsker du å starte selv, bør du definere en målgruppe og snakke til den i tekst, bilder og videoer du legger ut.

3. Gjesteblogging

Det kan være en god ide å undersøke muligheten for å skrive et innlegg i en annen blogg. Her vil du få muligheten til å presentere deg selv til nye potensielle kunder, samtidig som du kan generere backlinks.

For å starte med dette kan du rett og slett sende ut e-poster til blogger du tror kan ha interesse av å publisere innlegget ditt.

4. Infographics

En infographic er en enkel animasjon som hjelper deg å få frem budskapet ditt. En infographic kan være en enkel og visuell måte å vise frem for eksempel statistikk.

Folk elsker infographics! Så lenge den er lett å forstå samtidig som den er informativ, vil den være med å generere backlinks for deg når den blir delt.

Statistikk om bruk av apper
Eksempel på en infographic som hjelper å visualisere statistikk. 

5. Video

På samme måte som folk elsker infographics, elsker de virkelig video.

Video er et blikkfang. Bare tenk på deg selv når du sitter å blar gjennom sosiale medier. Hva er det du legger merke til? Øynene dine blir naturlig trukket mot bevegelse.

Ikke bare er video et blikkfang, men det blir oftere delt i sosiale medier. Video i sosiale medier blir delt 1200% så ofte som bilde og tekst til sammen.

Vil du lære mer om SEO?

Jeg håper dette kan hjelpe deg i gang med off page delen av SEO for nettsiden din. Ønsker du å lese mer om SEO kan du lese om On page SEO her og teknisk SEO her.

Bestill Gratis SEO-rapport