Artikkel

Hvordan Laste Opp En Video Til Youtube: Ultimate Sjekklisten

Hvordan Laste Opp En Video Til Youtube: Ultimate Sjekklisten

Så du har tatt deg tid til å lage en fantastisk video for deg eller bedriften din, og nå er du klar til å laste den opp til YouTube. Flott!

Youtube regnes per dags dato som verdens nest største sosiale medier plattform, hele 79% av internett brukere sier at de har en Youtube-profil. 

Ved å laste opp en video til plattformen, sprer du budskapet ditt til verden, bidrar til å øke SEO på nettsiden din og øker bedriftens synlighet på nett.

Det er ikke så enkelt å laste opp en video når det er såpass stor konkurranse for å bli synlig.

Du lurer sikkert på; Har jeg gjort alt jeg kan i etterproduksjonen for å sikre at videoen fungerer bra? Samsvarer videoen med det Youtube anbefaler for å bli funnet og sett?

I denne artikkelen skal jeg dele opp stegene du bør ta under postproduksjon, opplasting, publisering og deling for å optimalisere videoen din.

Postproduksjon

Postproduksjon er redigering av video.

Kvaliteten på videoen din kan ha sterke implikasjoner for videoens søkerangering når den først er lastet opp på YouTube, så det er noen ting du bør huske på i etterproduksjonen.

I en tid der en milliard timer med video blir sett daglig på plattformen, er det ekstremt viktig å være profesjonell. Samtidig bør du krydre med litt personlighet. Innholdet ditt bør alltid inneholde verdi for publikum.

1. Optimaliser størrelsesforholdet og kvaliteten for Youtube

Youtube anbefaler videoer i størrelsesforhold 16:9.

Under redigeringsprosessen er det viktig å sørge for at du redigerer i en programvare (som Final Cut Pro eller Premiere Pro) og eksporter i dette størrelsesforholdet. Dette er viktig for å unngå å publisere videoer med svarte søyler.

Sørge for at videoen har minimum HD-oppløsning (1280×720) når du eksporterer filer fra datamaskinen.

Youtube oppdaterer ofte retningslinjene sine for kvalitet på videoene, så det gjelder å følge med.

Ekstra tips: Hvis du bruker avanserte redigeringsverktøy som Final Cut Pro, kan du endre størrelsesforholdet fritt. Nå som mobiltelefoner har fått større skjermer, anbefaler vi 1920×960. Dette vil gi mobil-brukere en bedre opplevelse.

2. Optimaliser filnavnet for Youtube

Hvis du jobber med videoproduksjon og har ansvaret for å redigere videoen, er filnavnet det siste du tenker på.

Men navnet på filen din kan bidra til å optimalisere SEO.

Som søkemotor og sosiale medie plattform, kan ikke Youtube se hva videoen handler om. I stedet samler den informasjon etter de skriftlige signalene du gir den: algoritmen leser navnet på filen og kategoriserer den deretter. 

Hvis en Youtube video handler om svømme sikkerhet, og du kaller filnavnet cut-01-svømming.mp4, så forteller det Youtube ingenting om videoen din. Skriv heller svømme-sikkerhet.

Sørge for å ha eksporter filen i de riktige innstillingene som ser bra ut på Youtube.

Muhanad laster opp en video på YouTube-Snille Tips

3. Naviger til YouTube

Når du har eksportert videoen din, gå til Youtube.com. Du er nødt til å ha Google konto og Youtube konto for å laste opp en video.

Logg inn på kontoen din, trykk på kameraikonet i høyre hjørne av skjermen og velg “Last Opp Video”. Deretter blir du ført direkte til Youtube-skaperplattformen for å laste opp videoen.

Når du begynner å laste opp innholdet, vil Youtube be deg om å fylle ut tittel, beskrivelse, legge til miniatyrbilder osv. Jeg har beskrevet beste fremgangsmåter med de følgende trinnene.

4. Skriv tittel på Youtube videoen

Det finnes en fin balanse mellom å lage en tittel som ikke bare er fengende, men også optimalisert for søk.

Mens du bestemmer deg for hva tittelen på videoen din skal være, kan du tenke på hvordan brukere vil søke etter dette på nettet.

Ved å tenke på å lage en tittel ved hjelp av denne strategien, tenker du som din potensielle seer, som er den du vil tiltrekke deg ved å bruke en fengende tittel.

Dette er også viktig for SEO. Algoritmen Youtube bruker gjenkjenner tidlig om et nøkkelord brukes i tittelen på en video.

Hvis du for eksempel lager en video med nøkkelordet “Hårvekst” og du har tittelen “8 viktige tips for hårvekst”, tenk i stedet “Hårvekst: 8 viktige tips”.

I dette eksemplet, ved å legge til “Hårvekst” i begynnelsen av tittelen, signaliserer du til Youtube-algoritmen at videoen din først og fremst handler om dette emnet.

Dette vil øke sannsynligheten for å vise videoen din øverst i søket på grunn av den strategiske plasseringen av ordene i tittelen.

5. Legg til og optimaliser sluttskjermen på Youtube

Etter at videoen er lastet opp, kan du tilpasse videoelementene.

Dette inkluderer å legge til en egendefinert sluttskjerm.

En sluttskjerm er det siste bildet i videoen din før den avsluttes. Dette er hvor du oppfordrer til en handling (CTA), og du kan forbedre denne CTA’en med et engasjerende visuelt element på sluttskjermen.

Under forproduksjonen og produksjonsprosessen bør du ha skrevet inn en CTA.

Vet du på forhånd at denne videoen er ment til å publiseres på Youtube, kan du nevne sluttskjermen i videoen din. Dette er din mulighet til å veilede seeren til neste del av reisen med deg.

Ved å lage en konsekvent mal på sluttskjermen gir deg også en annen mulighet som innholdsprodusent til å vise stilen og merkevaren til siden din som det siste inntrykket noen får på slutten av en video.

Har du en sluttskjerm som dette, vil den foreslå en annen video fra kanalen og oppfordre seerne til å abonnere for å bli varslet når en ny video er tilgjengelig.

Eksempel på sluttskjerm fra YouTube
Sluttskjerm fra YouTube

Videolinkene du gir på sluttskjermen bør også være relevante for innholdet seeren nettopp så på.

Hvis du ikke er med i Youtube sitt partnerprogram, vil alternativene dine for å veilede reisen være begrenset til innholdet på din Youtube, som inkluderer en spilleliste, andre videoer eller din kanal.

Hvis du er en del av partnerprogrammet, kan du inkludere en lenke utenfor Youtube.

Dette kan være en relevant artikkel på nettsiden din som er mer detaljert om emnet du nettopp dekket i videoen, eller en annen video som ville være den neste logiske å se på.

Du kan lage en mal på egen hånd, eller hente inspirasjon fra en rekke gratis maler på nett.

6. Lag et eget miniatyrbilde på Youtube

Miniatyrbildet ditt er den første visuelle representasjonen av videoen din noen ser før de trykker på videoen.

Du vil at det skal være tilpasset videoen din og at det komplimenterer tittelen.

For å styrke tilliten til seerne dine, bør miniatyrbildet understreke hva videoen handler om og inneholde søkeordene dine.

Dette er din mulighet til å stille forventninger til seeren din om hva de kan forvente når de ser denne videoen.

Å ta et skjermbilde av opptakene dine kan være en enkel måte å lage flotte miniatyrbilder.

Der du laster opp videoen, vil du legge merke til muligheten for å laste opp et tilpasset miniatyrbilde.

Dette kan bare gjøres hvis du er en bekreftet bruker hos Youtube. Ellers kan du velge et alternativ fra selve videoen som vist over.

eksempel på miniatyrbilde på Youtube-Snille Tips
Miniatyrbilde på Youtube

7. Legg til bildetekst i Youtube videoen din

De fleste ser på videoer med lyden av. Med de fleste så mener vi en så høy prosent som 96%!

Hver video som lastes opp på YouTube, vil ha automatisk generert bildetekst for å nå dette publikumet og for å også gi hørselshemmede seere muligheten til å forstå innholdet.

De automatiske genererte bildetekstene indekseres imidlertid ikke av YouTube, og har ingen påvirkning på SEO.

Ved å laste opp eller skrive bildetekst, vil YouTube forstå innholdet på videoen din og rangere den riktig i henhold til algoritmen.

8. Legg til relevante taggs på Youtube videoen

YouTube-taggs (i hovedsak nøkkelord på YouTube) er ikke den viktigste komponenten når du optimaliserer videoen din for SEO, men de hjelper.

YouTube tillater bare 500 bokstaver for taggs, så du bør velge tagger som er en del av søkeordstrategien din.

Ved å bruke verktøy som TubeBuddy, Google Keyword Planner og til og med YouTube-søkefeltet, kan du ikke bare finne søkeordene som representerer innholdet i videoen din, men også legge de til video-metabeskrivelsen din for å bli funnet.

9. Legg til en grundig beskrivelse til Youtube videoen

Denne teksten er metabeskrivelsen, og du må sørge for at den er skrevet bra.

De første setningene bør være et sammendrag av hva videoen din handler om, ellers risikerer du at videoen din ikke vises i søk.

Beskrivelsen er også et bra sted å legge til tilleggsinformasjon som lenker og snarveier til annet innhold.

Her er et eksempel fra Snille Tips Youtube-kanal:

Legg til en grundig beskrivelse til Youtube videoen

Første delen av metabeskrivelsen oppsummerer hva videoen handler om. Dette gir forventingsstyring.

Innholdet i metabeskrivelsen gir seeren en rekke forskjellige alternativer og valg de kan ta når som helst under seeropplevelsen. Eksempelvis har vi lagt inn en lenke som fører til en artikkel vi har skrevet.

10. Legg til infokort på Youtube videoen

Et YouTube-infokort er et lite ikon som vises øverst i videoen din.

Hvis seeren trykker på ikonet, vil det vises flere video alternativer.

Dette er en mulighet for deg til å lede seernes oppmerksomhet.

Fordi YouTube er opptatt av publikumsengasjement, er det viktig å dra nytte av denne funksjonen i videoen din.

Ikke bare kan du legge til en video, du kan også vise spillelister, andre kanalkoblinger, nettside linker og lage en avstemning.

Vi anbefaler at du bruker infokort for å lede brukerne til å se flere av videoene dine, koble dem til nettsiden din, eller til noe du tilbyr dem (for eksempel en E-bok).

 Legg til infokort på Youtube videoen

11. Publiser videoen på Youtube!

Etter at du har fullført disse trinnene, vil Youtube i samme opplastningsfelt veilede deg til en fane som heter Synlighet.

Velg Offentlig for å publisere videoen din som skal vises for hvem som helst.

Når det offentlige alternativet er valgt, ser du publiseringsknappen nederst i opplastingsboksen. Trykk på den, så tar Youtube det derfra!

Tiden det tar å fullføre opplasting og behandling kan variere avhengig av størrelsen og lengden på videofilen din, men når den er ferdig, vil videoen være tilgjengelig for visning.

Når videoen din er publisert, er det på tide å markedsføre den!

Deling av videoen din etter at den er publisert

Markedsføring av den nye videoen din er viktig. De første 24 timene videoen din er publisert er nøkkelen til YouTube-algoritmen, da den viser populære nye videoer på hjemmesiden til brukere som kan passe godt for innholdet ditt.

Å engasjere seg med kommentarer til innholdet ditt viser at du er aktiv og lytter til tilbakemeldinger.

I tillegg anbefaler vi at du oppretter spillelister og organiserer kanalen din.

Hva blir det neste?

Vi håper at du som innholdssprodusent har verktøyene du trenger for å kunne laste opp video til YouTube.

Trenger du hjelp med dette? Ta kontakt så kan vi gjerne hjelpe deg med det.

Denne nettsiden bruker cookies for at du skal ha best mulig opplevelse. Les mer her