Hvordan sette i gang med Google Ads i 2024

kom i gang med google ads med

Å sette i gang med Google Ads kan være en av de viktigste investeringene for bedriften din. Det er jo ikke en tilfeldighet at det for tiden er den største annonseplattformen. Det er en av de mest effektive metoden å treffe de potensielle kundene dine på nett. Så hvordan kommer du i gang?

I denne artikkelen får du vite akkurat hvordan du kan komme i gang med Google Ads med 5 enkle steg.

Er det fortsatt verdt pengene å bruke Google Ads? Sjekk ut Youtube videoen Snille Tips har laget.

Hva er Google Ads

Før du kommer i gang med Google Ads, er det viktig å vite hva det er.

Google Ads som tidligere het Adwords er annonseplattformen til søkemotoren Google.

Dette betyr at du med hjelp av Google Ads kan betale for å komme øverst når noen søker etter det du tilbyr, noe som gjør det enkelt å treffe potensielle kunder. Dette kan du se i eksempelet under:

Her ser du at det står «Annonse» på de fire øverste treffene. Det betyr at de har betalt for plasseringen sin. Treffene under disse har fått plasseringen sin fordi de har jobbet med SEO. Dette kan du lese mer om her

Slik kommer du i gang med å annonsere på Google

Google Ads har 2 forskjellige versjoner av plattformen. Under tar vi utgangspunkt i den enkle versjonen siden målet er å komme i gang. Når du blir mer kjent med plattformen og du har tid til å lære deg den vanskelige versjonen, kan du bytte til «ekspertmodus».

1. Velg målet med kampanjen din

Gå inn på Google Ads sin nettside og trykk på «start nå»

Nå skriver du inn e-postadressen eller telefonnummeret til en eksisterende konto og logger inn.

Deretter trykker du på «Ny Google Ads konto» med mindre du har en eksisterende som du vil bruke.

Her skal du velge hovedmålet med annonseringen din. I dette eksempelet vil jeg få flere salg på nettstedet mitt, så derfor velger jeg alternativ nummer to.

Nå legger du inn navnet til bedriften din og deretter nettsiden din. Dette er der de som trykker på annonsen kommer inn.

2. Lag annonsen din

Neste steg er å lage annonsen din. Dette er teksten folk kommer til å se når annonsen din dukker opp, så her er det viktig å skrive noe som vekker oppmerksomheten. Hvis du for eksempel har et salg, er dette viktig å få med i teksten.
Neste steget er å legge inn nøkkelord. Dette er noe av det viktigste med annonsene dine siden det er grunnlaget når annonsen din blir vist. Du kan endre nøkkelordene dine senere, noe du burde gjøre siden det krever en del testing.

3. Velg hvem annonsene skal bli vist for

Nå er det tid for å velge hvor annonsen din skal vises. Dette er veldig viktig å gjøre så du ikke konkurrerer med mange andre i bransjen din i hele Norge
 
Det er heller ikke noe poeng å bruke penger på å vise annonser i Trondheim hvis du bare leverer tjenester i Drammen.

4. Velg budsjettet ditt og legg inn betalingsmetode

Dette er nest siste steg og dette kan endres i ettertid. Bare husk at dette er per dag. Så hvis du har sett for deg et månedsbudsjett på 15 000 kr per måned, må du legge inn ca 450 kr per dag. Hvis du lurer på hvor mye du burde betale per måned, kan du lese om «Hvor mye koster Google Ads i 2022» her.
 
Det eneste du trenger å gjøre nå er å se gjennom at alt er riktig og legge inn betalingsmetode, så er annonsen din klar til å kjøres.

@snilletips

Hvor mye penger skal du bruke på Google ads hvis du vil ha 10 nye kunder hver måned? #digitalmarkedsføring #digitalbyrå #googleads

♬ CONFETTI INSTRUMENTAL – Utkarsh Uppal/Aymen Mohamedali/Shalee Gherbaz
Hvor mye penger skal du bruke på Google ads hvis du vil ha 10 nye kunder hver måned?

5. Ferdig🎉

Nå er du ferdig med å sette opp annonsen så da er bare å dra på ferie mens du venter på at kundene dine strømmer på, eller…. Det er dessverre ikke så enkelt. FordidDet viktigste med annonsering er å teste ut nøkkelord, annonsetekst og målgruppe. Det er ikke noe fasit på hva som fungerer akkurat for deg.

Så nå er det tid for å se på informasjonen som blir samlet inn og se om du treffer riktig. Hvis du ikke gjør det, må du teste for eksempel andre nøkkelord osv.

Oppsummering

Å sette opp Google Ads sin «enkel» versjon er veldig enkelt og rett fram, og med disse stegene, har du satt opp en annonse på kort tid. Det viktigste med Google Ads er å teste nye forskjellige ting kontinuerlig. Med denne metoden, har man kun satt opp 1 annonse, men du burde prøve å sette opp flere annonser slik at du ikke bruker alle pengene på en annonse.

Det aller viktigste er å komme i gang, noe du har gjort nå og du er et steg nærmere å få nye kunder.

Vil du snakke med oss?

Avtal gratis videomøte