Nettside Fra Bunnen vs Fra Mal

Er det på tide med en ny nettside? Da vil første steg være å utforske mulighetene der ute. Vil du ha en nettside laget fra mal, eller en laget fra bunnen av?

Her går vi gjennom fordeler og ulemper med begge to, så valget forhåpentligvis blir litt enklere for deg.

Ferdig Lagd Mal

Om du har bestemt deg for å bygge nettsiden din etter en mal, vil det første steget være å sette opp en side i f.eks Wix, WordPress eller Squarespace. Disse
nettside-verktøyene tilbyr flere forskjellige maler hvor du kan fylle ut innholdet ditt.

På denne måten kan du raskt og enkelt sette opp nettsiden din, uten at det koster noe særlig. Noe som derimot ikke er raskt og enkelt, er videreutvikling av siden. Avanserte funksjoner som nettbutikk og tilpasning av elementer på siden vil være vanskelig. Det er begrenset hva du kan forandre i en mal.

Det er en stor sjanse for at må du tilpasse innholdet ditt etter hvordan siden allerede er satt opp. Dette kan gå utover SEO på siden din. Tjenester, struktur og design vil ikke nødvendigvis passe med merkevaren din, eller budskapet du prøver å få ut.

En løsning kan være å få noen som jobber med nettsider til å jobbe på siden. Men skal du ha det nøyaktig som du ønsker det, kan det fort bli dyrt og tidkrevende.

Det hender at f.eks WordPress kommer med nye oppdateringer, disse kan fort krasje med forandringene du har gjort på malen.

Fordeler og ulemper ved bruk av mal:

Du kan komme deg raskt på nett

Du kan få en nettside veldig billig eller gratis

Det er begrenset hvor mye du kan endre

Ikke alle funksjoner fungerer på maler

Det kan være vanskelig å leie inn hjelp

Den er ikke alltid optimalisert for SEO

Nettside Laget Fra Bunnen

Å lage en nettside fra bunnen av, involverer ofte utviklere og designere. En oppstartprosess med planlegging av nettsiden vil gjøre det lettere å treffe målgruppen din. Det er disse du lager nettsiden din for. Hva er besøkende på siden ute etter? Hvordan skal den se ut? Dette er lettere å tilpasse når man lager hele nettsiden fra bunnen av.

Noe som er viktig for at folk skal finne nettsiden din er SEO. Det finnes ting søkemotorer som Google liker godt når de skal rangere siden din. Ikke alle ferdiglagde maler er tilpasset for dette, noe som gjør det vanskeligere å rangere hos Google.

Det er her nettsider laget fra bunnen av får lov til å skinne. Utvikleren kan tilpasse elementer og innhold til å spille på lag med Google.

En nettside laget fra bunnen av vil ta lenger tid enn om du starter med en mal. Den vil også koste mer. Men i lengden vil investeringen av tid og ressurser være verdt det. Når du lager siden din fra bunnen av, kan du sørge for at den gjør det du ønsker, ser bra ut, og er optimalisert for synlighet hos Google.

Fordeler og ulemper med en nettside laget fra bunnen:

Det vil ta tid ( 2 – 6 uker)

Det vil koste mer enn en mal

Den er tilpasset og testet på mobil og pc

Den vil være tilpasset for SEO

Den er lettere å tilpasse til bedriften

Du får en side som kan vokse sammen med bedriften

De som lagde nettsiden din er ofte tilgjengelige for support

Det er muligheter for mange nyttige funksjoner

Konklusjon

Å starte fra en mal kan være en kostnadseffektiv måte å komme seg på nett. Har du planer om å videreutvikle, tilpasse eller gjøre store endringer, vil det være lettere å gjøre det med en nettside laget fra bunnen.

Lurer du på noe?

Snakk med oss