Videoproduksjon Pris: Hvor mye koster videoproduksjon? + Eksempler

Videoproduksjon pris snille tips

Et av de første spørsmålene man lurer på når man vil ha video er: “Hvor mye koster videoproduksjon?” eller “Hvor mye koster en video?

Selv om dette er vanskelig å svare på, skal jeg prøve mitt beste på å forklare følgende:

 • Prisen på videoproduksjon
 • Hva som driver prisen opp eller ned på en video
 • Hva slags video du kan få i noen ulike prisklasser (Med eksempler)

Videoproduksjon Pris: Hvor mye koster videoproduksjon? + Eksempler

Det å lage gode videoer for bedrifter trenger ikke å koste en arm og et bein. Noen videoer er kortere og lettere å produsere. Andre videoer er mer avanserte og tar lengre tid å produsere.

Prisen som omtales her gjelder ikke musikkvideoer, TV-produksjoner, film eller noe i den type størrelse. En typisk TV-reklame kan fort koste over 1.000.000 kr.

Videoproduksjonen vi skal prate om er for små til mellomstore bedrifter som ønsker å lage enkle videoer. Disse kan brukes til:

 • Nettsiden
 • Undervisning/online kurs
 • Sosiale medier
 • Annonsering
 • Presentasjon

Hvor mye koster videoproduksjon?

Den gjennomsnittlige prisen på en video er 20.000 kr. Dette inkluderer planlegging, hjelp med manus, filming, redigering og publisering.

Nå som du vet omtrent hvor mye videoproduksjon koster, kan vi se på hva som driver prisen opp og ned.

Hva er det som påvirker prisen på videoproduksjon?

1. Manus

Hvis videoprosjektet ditt krever et manus, kan vi hjelpe deg med å lage dette. Prisen avhenger på lengden av videoen din og kan koste deg mellom 1 000 kr – 5 000 kr.

2. Lokaliseringskostnader

Skal vi filme på kontoret vårt, hos deg eller reiser vi til en spesifikk lokasjon? Filmer vi innendørs eller ute? Trenger vi å filme på flere forskjellige steder?

Den mest avgjørende faktoren for å bestemme lokaliseringskostnader i videoproduksjon, er den totale tiden som vil kreves for produksjonen. Derfor er planlegging utrolig viktig.

Filmer vi et bestemt sted i Oslo, vil kostnadene være lavest. Dersom filmingen krever at vi må reise for å filme på mer enn ett sted, vil kostnadene øke.

3. Leie utstyr

Vi har videoutstyr for å utføre de fleste prosjekter, men det det oppstår hendelser der utstyret vi har ikke holder. Dette gjelder særlig bedrifter med høyere budsjett enn 50 000 kr.

Da er vi nødt til leie utstyr og dette kommer i tillegg til prisen på videoproduksjon. Prisen kan ligge mellom 2 000 kr – 10 000 kr.

4. B-roll eller andre type visuelle elementer

Alle videoer drar nytte av bilder som supplerer videoen din. Dette kaller vi for B-roll. Hvis du for eksempel beskriver en tjeneste eller et produkt i videoen din, er det lurt å vise noen B-rolls av tjenesten eller produktet. Å vise selve tjenesten eller produktet hjelper med å holde seernes oppmerksomhet oppe og er også mer informativt.

Visuelle elementer kan være følgende:

 • Bilder
 • Videoer
 • Illustrasjoner

B-roll er en naturlig del av budsjettet for alle videoer. Det kan være ansvarlig for mellom 10-50% av opptaksbudsjettet.  

5. Videoredigering

Videoredigering og komprimering er den viktigste delen av hele videoproduksjonen. Den «gjemmer» seg bak kulissene.

Videoredigering handler om å sette videoene som ble filmet sammen, korrigere farger, legge til B-roll, musikk, animasjoner og undertekst. Deretter eksporteres den i et format som vanligvis er for nett, og for eksempel til Youtube. Alt dette tar tid både for personen som redigerer og datamaskinen.

Kostnadene for videoredigering er avhengig av tiden det tar å redigere og antall revisjoner.

Jo enklere videoen er, jo kortere tid tar det. Da blir prisen på videoproduksjon lavere.

Videoproduksjon for 6.000 kr

Med 6.000 kr kan vi lage en 30 sekunders video. Bedrifter bruker ofte denne type video i annonser eller sosiale medier. Her må du lage manus selv. Det må også være en fast lokasjon i Oslo. Filmer vi flere korte videoer samme dag, blir prisen lavere enn om vi kun filmer én video.

Eksempel på en video til omtrent 6.000 kr

Videoproduksjon for 12.000 kr

I denne prisklassen kan du forvente å få kort men også veldig bra video for bedriften din. Den passer best for små bedrifter som vil prøve å lage fine videoer, til en rimelig pris.

Eksempel på en video til omtrent 12.000 kr

Videoproduksjon for 20.000 kr

Dette er ofte førstevalget for bedriftene vi har jobbet med. Du har mer frihet og fleksibilitet for å lage mange forskjellige videoer. Du er ofte på utkikk etter noe som kreves litt grundigere planlegging, flere innklipp, og som er filmet i noen ulike lokasjoner. Dette kreves derfor generelt høyere produksjon.

Eksempel på en video til omtrent 20.000 kr

Eksempel på en video til omtrent 20.000 kr

Eksempel på en video til omtrent 20.000 kr

Videoproduksjon for 50.000kr

Her er det en mye grundigere jobb gjennom hele prosessen. Sammen med deg har vi en workshop for å diskutere innholdet og alt som kreves. Dette innebærer bestilling av ekstra utstyr og skriving av manus med fokus på historiefortelling. Filmingen kan skje utenfor Oslo på mange forskjellige lokasjoner. Nå er det mer omfattende bruk av B-roll, grafiske elementer og tid som blir brukt på redigering.

Eksempel på en video som koster omtrent 50.000kr

Så, hvor mye koster videoproduksjon?

Det enkle svaret er at det ikke finnes et enkelt svar. Det er så mange variabler som går inn i kostnadene med videoproduksjon at det ikke er mulig å svare så enkelt på det.

Ring, send en e-post eller avtal et gratis videomøte med oss, og fortell oss om hva slags video du ønsker for bedriften din. Da kan vi gi deg en estimert pris.

Vil du snakke med oss?

Avtal gratis videomøte