9 Tips For å Lykkes Med Video

9 Tips For å Lykkes Med Video


Ønsker du å lage video for bedriften din, men er usikker på hvor du skal begynne? Du er kanskje redd for å investere mye penger og tid uten å få resultater? Ønsker du å lykkes med video?

Videoproduksjon kan til tider være tid- og teknisk krevende. Men video har blitt et viktig kommunikasjonsvirkemiddel i innholdsmarkedsføring.

Om du ønsker å styrke merkevaren din og ikke falle bak konkurrentene dine, er det på tide å investere i videoproduksjon.

Her er 9 tips for å lykkes med video:

 1. Sett deg et mål
 2. Tenk kjøpsreisen
 3. Planlegg godt
 4. Tenk redigering allerede på opptaksdagen
 5. Bruk historiefortelling for å kommunisere budskapet ditt
 6. Vær forberedt på å betale for kvalitet
 7. Optimaliser videoen din for synlighet (Video SEO)
 8. Ha en distribusjonsplan
 9. Mål og analyser effekten av videoen din

1. Sett deg et mål

Først og fremst bør du sette et mål for videoen du skal lage. Hva slags resultater ønsker du at videoen oppnår? 

Skal den øke synlighet på merkevaren din og drive trafikk til nettstedet ditt? Eller kanskje hensikten med videoen er å oppmuntre publikum til å melde seg på et webinar? Vær tydelig på utfallet du ønsker slik at det samsvarer med markedsføringsstrategien din. 

2. Tenk kjøpsreisen

Hver eneste video du lager bør tilføre noe meningsfullt til målgruppen din. Tenk kjøpsreisen og de tre fasene den innebærer (erkjennelse, evaluering og beslutning). Lag deretter relevant og verdifullt innhold til hver fase. 

Her er en rask oversikt over ulike typer videoer du kan lage basert på de tre nevnte fasene:

 • Erkjennelsesfasen: Opplæringsvideo – Videoer som svarer til ofte stilte spørsmål – presentasjonsfilm for bedriften din
 • Evalueringsfasen: Webinar – informasjonsfilm om produktene og tjenestene dine- intervjuer med bransjerelaterte eksperter
 • Beslutningsfasen: Referansefilm
Henrik foran kamera i Snille Tips

3. Planlegg godt

Videoproduksjonen krever god planlegging og mye arbeid. Du må velge riktige mennesker og produkter, skrive manus, lage en liste over innholdet du trenger å filme og bruke riktig filmutstyr.

Et videoprosjekt er som alle andre prosjekter. Det behøver en prosjektleder som kan ta av seg prosessen fra A til Å. Det å planlegge grundig i forkant fører til en smidig prosess.

4. Tenk redigering allerede på opptaksdagen

Du har allerede utarbeidet en liste over hva som skal tas med på opptak steg for steg. Hvert eneste steg skal engasjere, informere og inspirere publikummet ditt.

Prøv å alltid tenke redigering mens du filmer, enten det er et intervju eller en demonstrasjon av et produkt. Dette hjelper deg senere når du skal redigere videoen.

5. Bruk historiefortelling for å kommunisere budskapet ditt

Når du er ferdig med filming, sitter du igjen med filmmateriale som du kan lage magi av. Dette er fasen hvor det ikke finnes noe fasit på hva som er riktig eller galt. Bruk kreativiteten og fantasien din. 

Det viktigste i redigeringsfasen er å fortelle en god historie med det du har. Prøv ditt beste å forstå målgruppen din. En verdifull video klarer å skape følelsesmessig respons hos publikum. Det gjør at de husker deg.

6. Vær forberedt på å betale for kvalitet

Om du ikke har tid til å produsere video selv, er det lurt å gi hele prosessen til noen som kan videoproduksjon. Om du velger en ekstern ressurs, bør du være forberedt på at video med høy kvalitet koster. 

Hvor mye en video koster avhenger av hvilken type video du skal lage. Du bør derfor ha et budsjett mellom 10 000 og 50 000 kroner. 

Større reklameproduksjoner som krever flere måneder med planlegging, bestilling av flere lokasjoner, leie av ekstra utstyr, samt hyre inn et større mannskap, og statister krever enda høyere budsjett.

Muhanad foran kamera i Snille Tips

7. Optimaliser videoen din for synlighet (Video SEO)

Engasjerende videoinnhold på de ulike kanalene dine, genererer trafikk til nettstedet ditt. I tillegg øker det tiden en besøkende bruker på nettstedet ditt. Dette forteller søkemotorer som google at innholdet ditt er nyttig for folk, noe som fører til høyere rangering i søkemotorer. 

Husk å lage relevant tittel, fengende miniatyrbilde (et bilde som beskriver hva videoen din handler om) og skrive et avsnitt om innholdet i videoen din. Skal du publisere den på sosiale medier, bør du tilpasse den til hver kanal.

8. Ha en distribusjonsplan

Ta i bruk eide, betalte og fortjente kanaler for å spre video innholdet ditt. Du kan laste opp videoen på bedriftens Youtube og sosiale mediekanaler (eide kanaler) eller kjøre videoannonse gjennom Google ads (betalte kanaler). 

Om du skal skrive en artikkel for et annet selskap eller om bedriften din kommer til å bli nevnt i en blogg, kan du legge inn videoen på artikkelen og få enda mer oppmerksomhet (fortjente kanaler).

9. Mål og analyser effekten av din video

For å få maksimal verdi ut av videoen din, bør du måle og analysere effekten den har skapt for deg. Hva var målet du satt i målsettingsfasen? Var målet å få mest mulig eksponering av merkevaren din? Da bør du se på antall visninger på videoen.

Skulle du oppmuntre folk til å lese en blogg eller besøke nettbutikken din? Da er det visningsfrekvens eller view rate som er et viktig nøkkeltall for deg. 

Visningsfrekvens forteller deg hvor mange prosent av dine besøkende som har sett på hele videoen din.

Om hensikten med å lage video var å få folk til å kjøpe et produkt eller laste ned appen din, er det konverteringsraten som du skal bry deg mest om.

Oppsummering

Video med god planlegging og riktig strategi, kan være et verdifullt verktøy i markedsføring.

Å analysere videoene dine grundig, hjelper deg til å ta beslutninger basert på data. Dette kan føre til bedre og mer virkningsfulle videoer som er tilpasset den målgruppen du ønsker å nå ut til.

Ønsker du å lage videoer som fører til salg? Sjekk ut 6 Type Videoer Som Fører Til Salg

Vil du snakke med oss?

Avtal gratis videomøte

Denne nettsiden bruker cookies for at du skal ha best mulig opplevelse. Les mer her